+385 1 58 14 702 info@servisiram.hr
Select Page

Trebate ponudu? Imate samo pokoje pitanje? Tu smo za Vas!

Tvrtka bez cilja

je kao izgubljeni brod na horizontu. Dat ćemo svoj maksimum kako bismo Vam pojasnili zašto, te što učiniti kako bi Vaša tvrtka, posao ili brend ostvarili rezultate i bila zapaženi na digitalnim kanalima . Što sve treba uložiti u izradu web stranice, što je funkcionalna web stranica, na kojim digitalnim kanalima oglašavati? Na svako pitanje dajemo jasan odgovor. Još čekate?..  Uostalom nekad treba i predahnuti tako da smo uvijek za neku kavicu i čašicu razgovora.

 

1 + 1 =

Često postavljena pitanja (FAQ)

Zašto je web stranica važna?

Živimo u digitalnom svijetu i web stranica je ključna za svako poslovanje. Vlasnik ste tvrtke, a nemate svoju web stranicu, teško da u današnje vrijeme možete proširiti svoje poslovanje. Osim što web stranica koristi za postizanje različitih marketinških strategija koje pomažu rastu Vašeg poslovanja, posjedovanje web stranice i prisutnost na pretraživačkim mrežama podiže kredibilitet Vašem poslovanju. Izradom funkcionalne web stranice osigurali ste si prostor za predstavljanje svojim kupcima te im svojim sadržajem dajete do znanja zašto kupci mogu vjerovati baš Vama.

zašto je važan Google Business profil?

Google Business profil novi je naziv za Google My Business profil no taj alat i dalje je besplatan. U svom novom ruhu i dalje je odličan za lokalnu promociju vaše tvrtke. Njegovo postavljanje vrlo je jednostavno. Google Business profilom možete upravljati koristeći Google tražilicu, Search ili čak putem Google Maps-a, a sve radi bolje praktičnosti i pristupačnosti,  Ovim potezom namjera je da se malim tvrtkama olakša kako bi poboljšale svoj lokalni SEO. To znači da, ako klijent traži naziv Vaše tvrtke na Google-u, odmah će mu se pojaviti alati za poseban poslovni profil koji će mu omogućiti razmjenu informacija, ostavljanje recenzija, slika i ostalog sadržaja na Vašem poslovnom profilu. Osim toga, na Google Business profilu sa svojim klijentima ćete moći izravno kontaktirati i putem weba.

Koja je razlika između SEO optimizacije i Google plaćenih oglasa (Google Ads)?

SEO optimizacija i Google Ads oglasi jednako su važni alati pri pokretanju marketinških kampanja. SEO je dugoročan proces i zahtijeva puno vremena, znanja i truda. SEO optimizacija daje dugoročne rezultate, dok je oglašavanje na Google-u efikasno ali kratkoročno. Želite li promovirati novu uslugu, ciljate na određenu publiku i želite što brže rezultate, tada je preporuka koristiti prednosti Google Ads kampanje. No, ako Vaša web stranica kvalitetna i dobro pozicionirana, Google Ads kampanja će biti skuplja, a Vaša stranica će biti na vrhu ( i to je upitno) samo dok imate budžet. Onoga trenutka kada ga potrošite, web stranica pada na dno tražilice. Dakle, kvalitetna i dobro pozicionirana web stranica na tražilicama te dobro osmišljene kampanje i dobro ciljani oglasi dobitna su kombinacija za Vašu tvrtku. 

Zašto je prije izrade marketinške kampanje potrebna analiza tržišta?

Analiza tržišta nam odgovara na pitanja tko su naši glavni konkurenti, koje su njihove prednosti, a koje su im slabosti. Kakva je njihova tržišna pozicija u odnosu na Vašu. Analizom konkurencije upoznajete se sa svime što konkurencija radi kako biste olakšali vlastitu poziciju i vidjeli kakva promocija i na kojim kanalima Vama najbolje odgovara kako biste što uspješnije uspostavili komunikaciju s Vašim potencijalnim klijentima.  Analiza tržišta i konkurencije smanjuje rizik Vašeg poslovanja i nužna je kako bismo znali idemo li zaista u dobrom smjeru. Prilikom analize definiramo Vaše snage ali i slabosti u odnosu na Vašu konkurenciju. Analizu konkurencije i izradu marketinškog plana obavezno radimo svakom našem klijentu. 

Mogu li se offline i online marketing integrirati?

Offline marketing konvencionalni je marketing koji do ciljne skupine dopire pomoću različitih oblika TV, radijskih i novinskih oglašavanja, oglašavanja na plakatima te distribucijom raznih brošura i letaka. Iako na prvu djeluje staromodno, isplanirano reklamiranje putem distribucije tiskanih brošura, vizitki ili letka i dalje je vrlo učinkovito, a takav osobni pristup dodatno pozicionira Vašu tvrtku u očima kupca. S druge strane, online marketingom usmjeravate publiku koja najbolje odgovara Vašem tržištu i možete ju ciljati po spolu, dobi, zanimanju, interesima, visini prihoda, lokaciji. Kombinacija offline i online marketinga Vašoj tvrtki jamči sigurno mjesto u svijesti potrošača.

Što je SEO?

SEO (Search Enging Optimization) je praktički povećanje količine i kvalitete prometa na Vašoj web stranici putem organskih rezultata na tražilici. Kada netko pretražuje pojam, odnosno uslugu koju nudi Vaša djelatnost, tada postoji mogućnost da se vidljivost Vaše usluge ili brenda na internetu poveća. Pravilno postavljeni SEO pomaže webu Vaše tvrtke da na tražilicama stoji iznad drugih te na taj način ostavljate dojam pouzdane tvrtke, čime su velike šanse da poboljšate korisničko iskustvo Vaše tvrtke i web lokacije s potencijalnim klijentima. SEO je dakle, vrlo važan i pomaže izgradnji autoriteta Vaše tvrtke na tražilicama. Osim velikih kompanija, njegovu važnost sve više prepoznaju mali poduzetnici i obrtnici koji u SEO kampanje sve češće ulažu.

Što je copywriting?

Kreativno pisanje ili copywriting je pisanje kreativno marketinških poruka, tekstova za oglase i reklamne materijale. I dok se profesionalci koji se bave content marketingom osmišljavaju sadržaj s ciljem da informiraju kupce, profesionalci koji se bave copywritingom pišu s ciljem da kod kupaca izazovu reakciju. Ove dvije oblasti nerijetko se preklapaju, pa copywriteri pišu informativne članke s marketinškom porukom. U standardnom marketingu copywriteri su profesionalci koji pišu opise i etikete na pakiranjima proizvoda, tekstove za TV reklame i reklamne plakate, džinglove za radijske oglase, nagradne igre, kupone, letke i slično. U digitalnom marketingu copywriter piše naslove, slogane, objave i članke za web stranice, tekstove za e-mail marketing i tekstove za oglase na Google-u i društvenim mrežama. Copywriteri osim znanja i visoke pismenosti moraju znati pisati različite vrste maštovitih tekstova, pazeći pri tom na ključne riječi kako bi se Vaša web stranica visoko rangirala.

Što je GOOGLE MAX PERFORMANCE KAMPANJA i koje su njezine prednosti?

Google Performance Max kampanja je nova vrsta kampanje koja  omogućuje sve vrste Google Ads kampanja odjednom. Ova kampanja dizajnirana je tako da dopunjava standardne  Google Search kampanje zasnovane na ključnim riječima pristupom na svom Google kanalima kao što su Google Search, Google Display, YouTube, Gmail i Google Maps. No, ono što ju razlikuje od ostalih Google Ads kampanja je u tome što Google automatizira ciljanje oglasa na temelju zadanih informacija. Ova vrsta kampanje je najbolja kada imate specifične ciljeve oglašavanja i konverzije. To može biti povećanje online prodaje ili primanje upita o uslugama koje nudite. Kada želite postići najbolje rezultate i niste ograničeni na kanale na kojima se Vaši oglasi mogu pojaviti i kada poželite jednostavan pristup svim Googleovim kanalima oglašavanja.

Razlika između Google Ads i Facebook oglašavanja

Iako ih mnogi smatraju konkurentima to nimalo nije blizu istini. Google oglašivačku mrežu najbolje je koristiti za prodaju, odnosno na ciljanje onih korisnika koji namjeravaju nešto kupiti. Google Ads kampanje imamo nekoliko vrsta od Search, Display i YouTube kampanje. Cilj je da oglas bude prikazan kao rezultat pretraga na tražilicama, relevantan za proizvod ili uslugu koju nudite. Facebook je primarno društvena mreža, koristi se za interakciju s publikom te za širenje svijesti o prepoznatljivosti brenda. Dvoumite li se gdje ćete oglašavati? Savjetujemo Vam oba alata. Uspješne tvrtke iskorištavaju prednosti oglašavanja i na Google-u i na Facebooku kako bi povećale prodaju i pronašle nove klijente.

Što znači mjerljivost online, digitalnih kampanja?

Za razliku od konvencionalnog marketinga, digitalni marketing pruža opsežan pregled svih podataka i rezultata oglašavanja važnih za Vašu tvrtku. Status vidljivosti Vaše web stranice možete vidjeti putem Google Search Console, dok postavljanjem Google Analyticsa na Vašu web stranicu možete vidjeti brojne detalje; od toga koliko posjetitelja dolazi na Vaš web, odakle oni dolaze, koliko se zadržavaju na Vašoj web stranici, posjećuju li Vašu stranicu s mobitela ili stolnih računala, s kojih stranica dolaze na landing page, koji su Vam najčitaniji članci, koje društvene mreže najbolje prolaze kod Vaših pratitelja, koji se sadržaj na stranici najviše čita. Praćenje rezultata Vaših neplaćenih i plaćenih digitalnih kampanja omogućuje uočavanje eventualnih grešaka te planiranje narednih kampanja za još uspješnije pozicioniranje Vaše tvrtke i usluga na tržištu.